ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/aravbul/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://aravbul.net/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ Down Sendromu Hakkında bilmeniz gerekenler - Dijital kalite

Down Sendromu Hakkında 

Down Sendromu öncellikle bir hastalık değildir. Kromozomlardan dolayı farklı bir genetik dir.

Özellikle ailesinde Down Sendromu kişiler olanlar için hazırlanmıştır makale.

Bilmeniz gerekenler

Down Sendromlu kişilerin inanılmaz bir Müzik kulağı vardır. Bu yüzden şarkı ve sözleri konusunda inanılmazlardır. Müzikal, estetik ve sanatlar bu kişiler için inanılmaz ön plandadır.

Günlük faaliyetleri onlar için adeta büyük bir görevdir. Örneğin okul yada işlik konusunda çok ciddi ve prensip sahipleridir. Tabii ki aksi bir durum varsa acilen ebeveyninler olarak çocuğunuzun okulu yada rehberlik öğretmeni ile vakit geçirmeden durumu aktarmalısınız. Hafta sonları spor ve sanat türü aktiviteler Down Sendromu olan çocuklar için pozitif olacaktır. Pes etmeden deneyiniz. Çünkü ilk başlarda istediği bir hobby kısa zaman içerisinde ilgiyi yitirebilir. Zira bu her 7-17 yaş arasında gençler arasında da böyledir. Pes etmeden makul olan her aktiviteyi çocuğunuzla denemelisiniz. Muhakkak bir aktiviteye alışınca o aktiviteyi yapmadan, yada örnek futbol antrenmanlarına katılmadan size huzur vermemektir. Her antrenman ve her maç onun için büyük bir vazife olacaktır. Bu da demektir ki, çocuğunuzun hangi özel durumu olursa olsun yeni arkadaşlıklar ve çevre kazanacaktır.

Kısaca Down Sendromlu insanların zamanla ayak uyduramayacakları ortam yoktur. Gelişme ve bir birey olarak muamele görmesi çok önemlidir. Bu yüzden aile olarak, farklı ortamlarda çocuğunuzun özel durumunu anlatmaktan asla çekinmeyin.

 

Sağlık sorunları

En bilindik sorunlardan biri Kalp hastalıkları sorunlarıdır. Down Sendromu olan kişiler genelde kalp sorunları ile doğarlar.

Yada ilerdeki yaşlarda sorun ortaya çıkabilir. Aile hekiminizle konuşarak senede en az 1 defa Kardiyolog ve kalp doktoru tarafından gereken muayene yapılmalıdır.

Bir diğer dikkat edilmesi nokta ise kulak delikleri daha dar olması nedeni ile aralıklarla kulak temizlemektir. Yemek ve içmek rutinleri çok ama çok önemlidir. Down Sendromlu bireylerin daha çabuk kilo aldığını biliyoruz. Bu yüzden düzenli ve sağlıklı beslenme konusu önemlidir.

Yetişkin 40-50 yaş üzeri Down Sendromu olan kişiler Demans ( yani genelde Alzheimer ) olma riskleri daha yüksektir. Downs Sendromu ve Demans konusu ayrıca bir makale olarak yayımlancaktır çok yakında.